Něco se bohužel nepovedlo. Zkuste to prosím znovu
Děkujeme za Vaše přihlášení k odběru newsletteru. Potvrzení včetně slevového kódu už míří do Vaší e-mailové schránky.
Výhody s newsletterem
Logo Letecké zážitky

Specialisté na letecké zážitky. Jsme piloti a milujeme létání :)

Už s námi letělo 27 853 lidí

Zavolejte a poukaz máte do 5 minut! 777 920 255

Zpět

!TIP! na 5 leteckých filmů nejen pro dlouhé zimní večery

V těchto zimních dnech nám slunce zapadá brzy a večery bývají dlouhé. Kvůli vládním opatřením zůstáváme doma a proto si každý hledáme něco, čím se zabavíme. Skvělým způsobem, jak využít volného času, jsou bezesporu filmy. A pokud jste stejně jako my fanoušek letectví, určitě oceníte náš výběr pěti následujících snímků. Na své si přijdou staromilci i milovníci moderní kinematografie!
 

Báječní muži na létajících strojích (1965)

 
Příběh, či spíše expozice, několika zábavných postaviček pilotů z prostředí raného letectví. Závodu přes kanál La Manche se tu na svých strojích účastní uhlazení britští gentlemani, neomalený, ale sympatický americký kovboj či brunátný německý důstojník. Nechybí milostná zápletka ani suchý a břitký britský humor, který film proměňuje v milou fikci zesměšňující přehnaný patriotismus a mužskou ješitnost. Budete se smát od začátku do konce a to nejen skvělým hláškám, ale i tomu, jak vypadaly první stroje, na kterých se lidé vznášeli do oblak.
Ale pozor, dost možná vás přepadne chuť usednout do kokpitu a zkusit si pilotovat letadlo na vlastní pěst. V tom případě se určitě brzy uvidíme na letišti při pilotování letadla na zkoušku :-)
 
Báječní muži na létajících strojích
 

Let (2012)

 
Vynikající Denzel Washington v roli zkušeného kapitána svádí bitvu se svými démony. Nakolik je schopný pilot pod vlivem omamných látek schopen zabránit havárii? A nakolik je havárie jeho vinou? Film je inspirován skutečnou leteckou katastrofou. Čekejte napětí, sympatie i antipatie k hlavnímu hrdinovi a vhled do vyšetřování nehody dopravního letadla. Režie se ujal výborný Robert Zemeckis, režisér, který má na svědomí hollywoodské klenoty jako je Forrest Gump či sci-fi trilogie Návrat do budoucnosti.
 
Film "Let"
 

Sully: Zázrak na řece Hudson (2016)

 
Další film podle skutečné události, tentokrát v hlavní roli legendární Tom Hanks v režii hollywoodského matadora Clinta Eastwooda. V roce 2009 dokázal kapitán Chesley Sullenberger hladce přistát s poškozeným letadlem na hladině řeky Hudson v New Yorku a zachránil tak všech 155 pasažerů na palubě. Tehdy se mluvilo o zázraku a kapitán „Sully“ se stal národním hrdinou. Film nahlíží na zcela určitě jedinečnou leteckou havárii se šťastným koncem do detailu a zkoumá hlavně vyšetřovací proces, během kterého kapitán „Sully“ bojoval o vlastní pověst, kariéru, i pravdu, která za celou hrůzně-úžasnou událostí stála.
 
Představujete si sami, jaké to je ocitnout se v situaci hrozící letecké katastrofy? Jak byste se zachovali vy? Řešení takové krize si můžete vyzkoušet docela snadno a to hned v několik leteckých simulátorech po celé ČR. Speciální adrenalinový let zažijete v simulátoru Airbusu 320 v rámci programu leteckých katastrof nebo usedněte do kokpitu simulátoru Boeingu 737, kde si můžete zvolit speciální rožšíření letu "MayDay" a zažít extrémní podmínky v roli pilota dopravního letadla.
 
Sully Zázrak na řece Hudson
 

Tmavomodrý svět (2001)

 
Trhák české kinematografie z pera Zdeňka a Jana Svěrákových, který aspiroval na Oscara a stal se inspirací pro blockbuster Michala Baye Pearl Harbor. Nádherný a dojemný příběh československých pilotů ve službách Královského letectva se odehrává při vrcholící Bitvě o Británii, jedné z nejikoničtějších leteckých bitev v historii. Při natáčení byly použity skutečné letouny Spitfire a jedná se o jeden z nejdražších českých snímků vůbec. Film dělají vyjímečným také herecké výkony Ondřeje Vetchého, Kryštofa Hádka nebo Oldřicha Kaisera. O nádherný podkres esteticky krásných záběrů z oblak se stará světoznámá hudba českého jazzového skladatele Jaroslava Ježka.
 
Stejně jako českoslovenští letci se můžete cítit i vy v kokpitu simulátoru stíhačky Supermarine Spitfire, který vás dostane v centru Brna. Vyzkoušíte si vzlety, přistání, akrobatické prvky nebo i vzdušné souboje proti nepřátelským stíhačkám!
 
Tmavomodrý svět
 

Letec (2004)

 
Režisér Martin Scorsese se při vypravování o Howardu Hugsovy zároveň postaral o herecký koncert Leonarda DiCapria v této hlavní roli leteckého průkopníka, sukničkáře a ropného magnáta v jedné osobě. Strhující životní příběh, perfektní filmařina, krásná letadla i krásní herci a stopáž 170 minut. Pokud hledáte životopisný film o letectví na opravdu dlouhý večer, film Letec je jasná volba!
 
Letec film Leonardo di Caprio
 
Tak do jakého leteckého dobrodružství se pustíte vy? :-)
 

Zpět na seznam článků

CHCETE PORADIT?

777 920 255


TIPY NA DÁRKY

Tipy na vánoční dárky
Dárky pro muže
Dárky pro ženy
Dárky pro zamilované
Dárky pro babičku/dědečka


DÁRKOVÝ POUKAZ OBDRŽÍTE DO 5 MINUT

Při objednání máte nožnost si zvolit zaslání dárkového poukazu emailem nebo poštou v krásné dárkové krabičce.

Sháníte dárek a nevíte, co přesně vybrat? Nevadí, využijte možnost darovat univerzální poukaz!


GARANCE 30 DNŮ NA VRÁCENÍ PENĚZ

garance vrácení peněz

Pokud nebudete se svým zážitkem spokojeni, garantujeme vám vrácení peněz.


PŘES 25 TISÍC SPOKOJENÝCH ZÁKAZNÍKŮ

Jsme největší portál na prodej leteckých zážitků v ČR. Máme přes 27 853 spokojených zákazníků.

Rádi byste se dozvěděli něco víc o tom, kdo jsme? Pak pokračujte ve čtení na stránce O nás!


ONLINE PLATBA KARTOU

platby kartou

ZAPLATIT MŮŽETE POUKÁZKAMI

poukázky logo Gallery Beta logo Benefity.cz

Nakupujte bezpečně online! U nás jednoduše vyberete zážitek, zaplatíte kartou a do 5 minut máte poukaz ve svém e-mailu. Vyřešeno!


Specialista na Letecké zážitky.cz

garance Garantujeme vaši 100% spokojenost

Pokud se rozhodnete zážitek vrátit do 30 dnů od zakoupení, vrátíme vám peníze. Více...

Buďte s námi v kontaktu:

Facebook logo Instagram logo LinkedIn logo

Napsali o nás

Impuls    MF Plus    Hospodářské noviny    Svět    Deník    E15    Aeroweb    Týden.cz   

© 2009-2024 Mavisys, s.r.o.