Něco se bohužel nepovedlo. Zkuste to prosím znovu
Děkujeme za Vaše přihlášení k odběru newsletteru. Potvrzení včetně slevového kódu už míří do Vaší e-mailové schránky.
Výhody s newsletterem
Logo Letecké zážitky

Specialisté na letecké zážitky. Jsme piloti a milujeme létání :)

Už s námi letělo 27 853 lidí

Zavolejte a poukaz máte do 5 minut! 777 920 255

Zpět

Vánoční dárky pro nadšence do létání

Nejprve si musíme formulovat, jak poznat, že dotyčný je skutečně letecký nadšenec. V jeho poličce je spousta letecké literatury, při chůzi po chodníku si stále láme krk, protože kouká, kde co lítá, zahlédnete, jak si v práci prohlíží drahé joysticky k počítačovým hrám z leteckého prostředí a když vám vypráví o dovolené, stráví nejvíc času povídáním o tom čím letěl, kudy letěl, jak vysoko letěl a kde přistávali. Pro někoho takového je samozřejmě pěkné koupit třeba Vyhlídkový let letadlem, ale dotyčného by třeba mrzelo, že si na ovládání nemohl sáhnout a třeba se stydí si o to říct.

Vánoční dárek pro fanoušky letectví

Takže, jaký dárek vybrat pro leteckého nadšence?

Letecký simulátor

Tohle je ta nejbezpečnější volba, pokud si nejste jistí, jestli se dotyčnému sice líbí letadla nebo vrtulníky, ale třeba se létat bojí. Simulátor dotyčnému poodhalí zákulisí letectví a pokud bude ze zážitku nadšený, víte, že příště už můžete zvolit let opravdový.

Simulátor dopravního letadla je vhodný pro klidnější, techničtější typy, kteří se do věcí nepouští po hlavě a rádi využijí čas k tomu, aby pronikli do tajů technologií.

Pilotování simulátoru je zážitkem samo o sobě, ale obrovským bonusem pro obdarovaného je, že instruktorem mu bude skutečný pilot dopravního letadla. Může se tak ptát na všechno, co ho kdy napadlo, ale neměl, s kým to probrat. Naprostou špičkou jsou mezi simulátory ty ve výcvikovém centru CATC, ať už se jedná o Pohyblivý simulátor Boeing 737 na Ruzyni nebo Pohyblivý simulátor A320 na Ruzyni. Instruktory jsou zde bývalí piloti s náletem přes 15 000 hodin. Stejným náletem se ale může pyšnit i pan kapitán Votradovec, který Vás jako instruktor provede letem během zážitku Letecký simulátor A320 Praha a aktivní piloty, případně studenty letectví můžete potkat na instruktorské židli u zážitků Simulátor letadla Boeing 737 Praha a Simulátor dopravního letadla letadla Brno - Boeing 737 MAX

Simulátor dopravního letadla
Usednout s námi můžete třeba do kokpitu simulátoru Boeing 737

Simulátor stíhačky je akčnější a hodí se pro fanoušky počítačových her, jako jsou třeba World of warplanes nebo War thunder nebo pro čtenáře druhoválečné literatury. Fanoušci her, i mladších generací se při pilotování pořádně vyblbnou, fandové historie se zase přiblíží tomu, co zažívali jejich hrdinové před mnoha lety. Simulátor stíhacího letadla Messerschmitt Bf 109 Praha třeba funguje na stejné platformě jako War thunder, ale zažít let v opravdovém kokpitu je něco jiného, než doma u PC. Navíc si zde můžete vyzkoušet i virtuální realitu, která posune zážitek ještě o kus dál. Simulátor stíhačky Supermarine Spitfire Brno si s ním v ničem nezadá, a kromě leteckých soubojů umožní každému vyzkoušet si třeba i útok na pozemní cíle.

Simulátor stíhačky
Adrenalin se vším všudy vám naservíruje simulátor stíhačky

Simulátor vrtulníku, tam není co řešit. Nejoblíbenějším seriálem obdarovaného je Medicopter 117 a Váž známý/Vaše známá si na internetu vyhledává videa s výcvikem záchranářů? Neváhejte a s jistotou kupte Simulátor vrtulníku Eurocopter AS 355 Hradec Králové. Instruktorem bude opět instruktor vrtulníkového létání a součástí zážitku je i prohlídka hangáru se skutečnými vrtulníky, včetně těch záchranářských (pokud zrovna nebudou v akci), kterého se může účastnit i doprovod. Tam se jen tak někdo nepodívá!
 

Pilotování skutečného letadla

Pilotem na zkoušku je tím správným zážitkem, pokud víte, že obdarovaný/á po létání touží, nebo už dokonce letěl/a a byl/a z toho nadšený/á. Dále budeme pokračovat v mužském rodu, díky za pochopení?? Nerozhoduje, jestli už dotyčný letěl, nebo to bude let první. Jediné, co je potřeba si rozmyslet je doba trvání zážitku.

Pokud je to první let v malém letadle nebo vrtulníku, základních 20/30 minut bohatě postačí. Stává se to málokdy, ale nervozita a nezvyk mohou způsobit, že se dotyčnému udělá trochu nevolno, což nevadí při dvaceti/třiceti minutách, ale už by to bylo nepříjemné během hodinového letu.

Pokud už obdarovaný letěl a užil si to, není problém vymyslet 60minutový program, během kterého si vyzkouší vše, včetně prvků vyšší pilotáže.

Součástí zážitku je i teoretická část – briefing, která trvá u ultralehkých letadel 30 minut a u větších letadel 60 minut. Zde se obdarovaný dozví vše, co ho o létání zajímá s tím, že se samozřejmě bude moci na vše i zeptat. Před letem pak absolvuje i předletovou prohlídku letounu.

V nabídce máme jak lety ultralehkým letadlem, tak lety letadly třídy General aviation. Jaký je v nich rozdíl?

Pilotování ultralehkého letadla

Nejprve musíme vyvrátit jeden mýtus – ultralehká letadla nejsou „lacinou“ variantou. Dávno pryč jsou doby, kdy byla ultralehká letadla stroje smontované doma z pár trubek a plachet. Dnes se pro výrobu ultralehkých letadel používají nejmodernější materiály, včetně kompozitů a mnohé ultralehké stroje už svými výkony vysoce předčí stroje větší a těžší. Hlavním rozdílem tak je, že jsou tyto stroje vždy pouze dvousedadlové. Oproti svým větším kolegům jsou mnohem hbitější, dokážou vzlétnout a přistát na kratší dráze a mnohé z nich jsou dokonce vybavené padákovým systémem. Jsou to stroje vyráběné čistě pro létání pro radost a je to na nich znát. Navíc jsou v drtivé většině ovládány kniplem, což je ten tradiční „klacek“, který trčí z podlahy letadla. Stejné ovládání mají třeba akrobatická letadla.

Co tedy doporučujeme? Pro úplné nováčky je skvělou volbou „Vyzkoušejte si být pilotem malého letadla“. Je to zážitek s naplánovaným termínem, kdy se sejdou tři klienti a briefingu se účastní spolu. Případný ostych jde tak brzo stranou. Následně se v letadle postupně vystřídají a letět mohou 20 nebo třicet minut. Tento zážitek je k dispozici v Praze, Miroslavi na Moravě a Ostravě.

Pro ty, u kterých máte jistotu, že si let užijí a třeba už nějaké zkušenosti mají je vhodný Individuální pilotem UL na zkoušku. Zde si může obdarovaný vybrat termín a stráví briefing s instruktorem sám. Mohou se tak spolu zaměřit na specifické informace, které jsou zajímavá pro toho, kterého klienta. Následný let pak může být libovolně dlouhý. Ten naleznete na vícero lokalitách po celé České republice. Vybírat můžete ZDE

Specialitou je Exklusivní pilotem UL letadla na zkoušku Praha, kdy se letí 40 minut, zkouší se vyšší prvky pilotáže a dokonce zde klient/ka zažijí i Touch and go během výcviku nouzového přistání. To nadchne i zkušené letce??

Pilotem UL letadla
Naším oblíbencem mezi UL letadly je jednoznačně P92 Echo

Pilotování letadla na zkoušku

Zde se létá letouny, na kterých začínají výcvik piloti dopravních letadel a se kterými se létájí i vyhlídkové lety letadlem, nebo lety aerotaxi. Nejčastěji se jedná o Cessnu 152 nebo Cessnu 172. Ovládají se berany a oproti ultralehkým letadlům jsou těžší, takže na pokyny pilota reagují trochu pomaleji a klidněji a tolik je nerozhází třeba vítr. Absolvování výcviku na těchto strojích je podmínkou pro pokračování výcviku v dalších kategoriích. Pokud je tak obdarovaný fanouškem dopravního letectví a třeba chtěl být i sám pilotem Boeingu nebo Airbusu, určitě bude mít z téhle volby radost.

Pilotem na zkoušku
Létání je určitě i dámská záležitost! Ale pravda, není to pro žádné slečinky :-)

 

 

Zaujal Vás nějaký další zážitek z naší nabídky nebo potřebujete doplnit nějakou informaci? Obraťte se na nás. Moc rádi s Vámi vybereme to nej, ať to stojí za to!

 


Zpět na seznam článků

CHCETE PORADIT?

777 920 255


TIPY NA DÁRKY

Tipy na vánoční dárky
Dárky pro muže
Dárky pro ženy
Dárky pro zamilované
Dárky pro babičku/dědečka


DÁRKOVÝ POUKAZ OBDRŽÍTE DO 5 MINUT

Při objednání máte nožnost si zvolit zaslání dárkového poukazu emailem nebo poštou v krásné dárkové krabičce.

Sháníte dárek a nevíte, co přesně vybrat? Nevadí, využijte možnost darovat univerzální poukaz!


GARANCE 30 DNŮ NA VRÁCENÍ PENĚZ

garance vrácení peněz

Pokud nebudete se svým zážitkem spokojeni, garantujeme vám vrácení peněz.


PŘES 25 TISÍC SPOKOJENÝCH ZÁKAZNÍKŮ

Jsme největší portál na prodej leteckých zážitků v ČR. Máme přes 27 853 spokojených zákazníků.

Rádi byste se dozvěděli něco víc o tom, kdo jsme? Pak pokračujte ve čtení na stránce O nás!


ONLINE PLATBA KARTOU

platby kartou

ZAPLATIT MŮŽETE POUKÁZKAMI

poukázky logo Gallery Beta logo Benefity.cz

Nakupujte bezpečně online! U nás jednoduše vyberete zážitek, zaplatíte kartou a do 5 minut máte poukaz ve svém e-mailu. Vyřešeno!


Specialista na Letecké zážitky.cz

garance Garantujeme vaši 100% spokojenost

Pokud se rozhodnete zážitek vrátit do 30 dnů od zakoupení, vrátíme vám peníze. Více...

Buďte s námi v kontaktu:

Facebook logo Instagram logo LinkedIn logo

Napsali o nás

Impuls    MF Plus    Hospodářské noviny    Svět    Deník    E15    Aeroweb    Týden.cz   

© 2009-2024 Mavisys, s.r.o.