Něco se bohužel nepovedlo. Zkuste to prosím znovu
Děkujeme za Vaše přihlášení k odběru newsletteru. Potvrzení včetně slevového kódu už míří do Vaší e-mailové schránky.
Výhody s newsletterem
Logo Letecké zážitky

Specialisté na letecké zážitky. Jsme piloti a milujeme létání :)

Už s námi letělo 27 853 lidí

Zavolejte a poukaz máte do 5 minut! 777 920 255

Zpět

Světová letiště pro odvážné: Kam si zaletět v leteckém simulátoru?

Baví vás výzvy? A co si takhle vyzkoušet vlastníma rukama pilotovat dopravní letadlo? Zážitek v simulátoru si navíc můžete přizpůsobit přesně tak, aby vyhovoval vašim zkušenostem a přáním. Pokud nechcete mít žádné přistání nebo vzlet jak se říká „zadarmo“, zkuste při příští návštěvě simulátoru pokořit některá z těch nejnáročnějších světových letišť. Toužíte-li po co nejrealističtějším zážitku z letu, zavítejte do simulátoru ve výcvikovém centru pilotů na ruzyňském letišti v Praze. Tam na vás čekají profesionální simulátory Airbus 320 a Boeing 737 s pohyblivou plošinou - takže náročnost vašich přistání nejen uvidíte, ale hlavně pocítíte!

Chystáte se naopak do simulátoru poprvé? Nechte se inspirovat našimi tipy na letiště pro začátečníky.

 

Letiště Madeira (FNC) v Portugalsku

 

 

Letiště Madeira, známé jako Cristiano Ronaldo Madeira International Airport, se nachází na ostrově Madeira, což je portugalský ostrov ležící v Atlantském oceánu, přibližně 900 km jihozápadně od Portugalska. Toto letiště je jedním z nejznámějších a nejzajímavějších letišť na světě díky svému unikátnímu umístění a náročným podmínkám pro piloty.

• Poloha a terén

Letiště Madeira se nachází na jižním pobřeží ostrova, poblíž hlavního města Funchal. Co toto letiště činí náročným, je kratší přistávací dráha, která měří přibližně 2 781 metrů. Tato dráha je postavena na umělém poloostrově, který je vytvořen ze skalnatého terénu, což dělá přistání i vzlet velmi náročným. Navíc je dráha na obou koncích obklopena vodou, což dává pilotům velmi malý prostor na chyby.

• Větrné podmínky

Madeira je známá svými proměnlivými větrnými podmínkami, které mohou přistání a vzlet dost komplikovat. Silné nárazy větru a turbulentní proudy z okolního moře jsou pro piloty často výzvou. Pilot zde musí být schopen rychle reagovat na změny síly a směru větru.

 

Letiště Tenzing-Hillary (LUA) v Lukla v Nepálu

 

 

Letiště Tenzing-Hillary se nachází v malé vesnici Lukla v oblasti Solu-Khumbu v Nepálu. Toto letiště je jedním z nejnebezpečnějších a nejnáročnějších na světě a je klíčovým přístupovým bodem pro turisty a horolezce, kteří chtějí vstoupit do Everestu a okolních hor.

• Extrémní terén

Letiště Lukla leží ve vysokých himálajských horách a je obklopeno strmými horami. Dráha je krátká a nakloněná, což znamená, že piloti musí provádět strmý sestup při přistání a následně strmý vzestup při vzletu. Přistávací dráha letiště Lukla je navíc extrémně krátká, přibližně 527 metrů. To je mnohem kratší než na většině běžných letišť.

• Nadmořská výška a počasí 

Letiště má vysokou nadmořskou výšku přes 2 800 metrů nad mořem. Vzhledem k horskému charakteru oblasti může počasí na letišti Lukla rychle měnit. Mlhy, nárazové větry a změny viditelnosti jsou běžnými výzvami.

 

Letiště Courchevel (CVF) ve Francii

 

 

Letiště Courchevel se nachází v horském středisku Courchevel ve francouzských Alpách. Toto letiště je známé mezi lyžaři a milovníky zimních sportů, kteří chtějí rychle dostat na své oblíbené sjezdovky. Kvůli své poloze a náročnému terénu zde mohou přistávat pouze piloti s vysokými dovednostmi a speciálním výcvikem. V simulátoru si přistání však můžete vyzkoušet i vy!

Terén a povětrnostní podmínky

Letiště je obklopeno vysokými horami a nachází se v úzkém údolí, což znamená, že piloti musí provádět náročné manévry, aby se dostali na přistávací dráhu. Alpy jsou také známé pro své proměnlivé počasí a rychle se měnící podmínky. Mlhy, sníh a silný vítr mohou ztížit letové operace na tomto letišti.

• Krátká a strmá dráha

Přistávací dráha na letišti Courchevel je pouhých 537 metrů dlouhá, což je jen o pár metrů více než na výše zmíněném nepálském letišti. Dráha k tomu stoupá s průměrným sklonem 18,6%, což znamená, že piloti musí být schopni provádět přistání a vzlety na poměrně strmé ploše.

 

 

Doufáme, že jste se nenechali zastrašit! :-) Nejlepší na tom všem je, že můžete na vlastní kůži zažít adrenalin z přistání na těchto i mnoha dalších náročných letištích. Všechno ale v bezpečí leteckého simulátoru. To už stojí za zkoušku, co myslíte?

 

 

 


Zpět na seznam článků

CHCETE PORADIT?

777 920 255


TIPY NA DÁRKY

Tipy na vánoční dárky
Dárky pro muže
Dárky pro ženy
Dárky pro zamilované
Dárky pro babičku/dědečka


DÁRKOVÝ POUKAZ OBDRŽÍTE DO 5 MINUT

Při objednání máte nožnost si zvolit zaslání dárkového poukazu emailem nebo poštou v krásné dárkové krabičce.

Sháníte dárek a nevíte, co přesně vybrat? Nevadí, využijte možnost darovat univerzální poukaz!


GARANCE 30 DNŮ NA VRÁCENÍ PENĚZ

garance vrácení peněz

Pokud nebudete se svým zážitkem spokojeni, garantujeme vám vrácení peněz.


PŘES 25 TISÍC SPOKOJENÝCH ZÁKAZNÍKŮ

Jsme největší portál na prodej leteckých zážitků v ČR. Máme přes 27 853 spokojených zákazníků.

Rádi byste se dozvěděli něco víc o tom, kdo jsme? Pak pokračujte ve čtení na stránce O nás!


ONLINE PLATBA KARTOU

platby kartou

ZAPLATIT MŮŽETE POUKÁZKAMI

poukázky logo Gallery Beta logo Benefity.cz

Nakupujte bezpečně online! U nás jednoduše vyberete zážitek, zaplatíte kartou a do 5 minut máte poukaz ve svém e-mailu. Vyřešeno!


Specialista na Letecké zážitky.cz

garance Garantujeme vaši 100% spokojenost

Pokud se rozhodnete zážitek vrátit do 30 dnů od zakoupení, vrátíme vám peníze. Více...

Buďte s námi v kontaktu:

Facebook logo Instagram logo LinkedIn logo

Napsali o nás

Impuls    MF Plus    Hospodářské noviny    Svět    Deník    E15    Aeroweb    Týden.cz   

© 2009-2024 Mavisys, s.r.o.